Sukkerreduceret stikkelsbærmarmelade

Tilberedningstid 20-30 min
Sværhedsgrad Let

 

Hvad skal du bruge? 

300 g grønne stikkelsbær
300 g æbler
4 dl vand
1 stang vanilje
Flydende sødemiddel svarende til 300 g sukker (ca. 37 g sødemiddel)
1 tsk. geleringsmiddel til marmelade
Evt. 1 tsk. flydende konserveringsmiddel for at forlænge holdbarheden

Sådan gør du 

1. Kog stikkelsbær, æbler og finthakket vaniljestang i vandet indtil stikkelsbærrene sprænger
2. Mos æbler og bær let med en gaffel eller en stavblender
3. Bland geleringsmiddel med lidt sukker. Følg anvisningen på pakken og tilsæt geleringsmiddel
4. Tilsæt konserveringsmiddel
5. Kom marmeladen på rene glas

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 1134 kJ (273 Kcal)
Kulhydrater 66 g
Fedt 2 g
Protein 3 g

Redaktør