Humus

Tilberedningstid 20 min (eksklusiv ca. 12 timers iblødsætning ved brug af tørrede kikærter)
Sværhedsgrad Let

Hvad skal du bruge?

3 dl kikærter (250 g/1 dåse kogte kikærter)
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
½ tsk. stødt spidskommen
Evt. 1 tsk. tahin (sesampasta)
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skyl kikærterne og blend dem med de øvrige ingredienser til en passende konsistens
  2. Tilsæt evt. mere citronsaft eller lidt vand, hvis konsistensen er for fast
  3. Smag til med salt og peber

Forslag til tilbehør

Humus kan serveres som dip i f.eks. pitabrød/salater eller bruges som pålæg på brød

Tips & idéer

Humus kan desuden smages til med sardeller eller chili, mens tahin kan erstattes med sesamolie og dermed erstatte olivenolien i opskriften

Inspiration til andre retter med kikærter

Kikærte- curry, kikærtefrikadeller, ovnstegt kylling med kikærter

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 894 kJ (214 Kcal)
Kulhydrater 20 g
Fedt 12,5 g 
Protein 6 g
Redaktør