Tilberedningstid 20 min (eksklusiv ca. 12 timers iblødsætning ved brug af tørrede kikærter)
Sværhedsgrad Let
Hvad skal du bruge?
3 dl kikærter (250 g/1 dåse kogte kikærter)
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
½ tsk. stødt spidskommen
Evt. 1 tsk. tahin (sesampasta)
Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl kikærterne og blend dem med de øvrige ingredienser til en passende konsistens
- Tilsæt evt. mere citronsaft eller lidt vand, hvis konsistensen er for fast
- Smag til med salt og peber
Forslag til tilbehør
Humus kan serveres som dip i f.eks. pitabrød/salater eller bruges som pålæg på brød
Tips & idéer
Humus kan desuden smages til med sardeller eller chili, mens tahin kan erstattes med sesamolie og dermed erstatte olivenolien i opskriften
Inspiration til andre retter med kikærter
Kikærte- curry, kikærtefrikadeller, ovnstegt kylling med kikærter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 894 kJ (214 Kcal)
Kulhydrater 20 g
Fedt 12,5 g
Protein 6 g