Tilberedningstid 20-30 min (skal derefter stå på køl i 6 timer eller natten over)
Sværhedsgrad Let
Hvad skal du bruge?
4 dl yoghurt naturel/A38 0,5 % eller 2 dl græsk yoghurt 2 %
1 stk. (300 g) agurk
½ fed hvidløg
Salt og peber
Sådan gør du
- Hæld yoghurt til afdrypning i kaffefiltre (græsk yoghurt skal ikke afdryppes)
- Stil på køl min. 6 timer eller natten over
- Riv agurken groft på et viskestykke og vrid væden fra
- Bland den afdryppede yoghurt, agurker og presset hvidløg
- Smag til med salt og peber
Forslag til tilbehør
Tzatziki kan anvendes som tilbehør til kødretter og som kold dip til kartofler
Næringsberegningen på denne opskrift er beregnet uden ovenstående forslag til tilbehør
Næringsberegning
Energi 168 kJ (40 Kcal)
Kulhydrater 3 g
Fedt 2 g
Protein 2 g