Tzatziki

​Retten er til 4 personer.

Tilberedningstid 20-30 min (skal derefter stå på køl i 6 timer eller natten over)
Sværhedsgrad
Let

Hvad skal du bruge?

4 dl yoghurt naturel/A38 0,5 % eller 2 dl græsk yoghurt 2 %
1 stk. (300 g) agurk
½ fed hvidløg
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Hæld yoghurt til afdrypning i kaffefiltre (græsk yoghurt skal ikke afdryppes)
  2. Stil på køl min. 6 timer eller natten over
  3. Riv agurken groft på et viskestykke og vrid væden fra
  4. Bland den afdryppede yoghurt, agurker og presset hvidløg
  5. Smag til med salt og peber

Forslag til tilbehør

Tzatziki kan anvendes som tilbehør til kødretter og som kold dip til kartofler

Næringsberegningen på denne opskrift er beregnet uden ovenstående forslag til tilbehør

Næringsberegning

Energi 168 kJ (40 Kcal)
Kulhydrater 3 g
Fedt 2 g
Protein 2 g

Redaktør