Hvad skal du bruge?
¼ hokkaido græskar (ca. 250 g)
2 squash
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
1-2 chili
100 g røde linser
1 liter vand
1-2 grøntsags bouillonterninger
1 lille potte frisk basilikum
1 spsk. æbleeddike
salt og peber
Sådan gør du
Skær græskar og squash ud i store tern
Hak løg og hvidløg
Rens chili for kerner og skær i skiver
Skyl linserne i koldt vand
Kom alle ingredienserne i en gryde og kom vand og bouillonterning ved (start med 1-1½ bouillonterning og 1 chili så kan der smages til senere)
Bring i kog og lad suppen koge 15-20 minutter
Skyl basilikum og kom det i suppen som blendes umiddelbart efter
Tilsæt evt. mere bouillon og chili og smag til med salt, peber og æbleeddike
Tip
Skær rugbrød i små tern og kom lidt olie, salt og evt. chili på. Rist i ovnen på bagepapir ved 225 grader, så de bliver sprøde tern som kan drysses på suppen: Regn 10 g kulhydrat for tern der svarer til en halv skive rugbrød.
Du kan også komme en lille klat cremefraiche i suppen ved servering.
Du kan bruge andet grønt end squash f.eks. porre.
Næringsindhold pr. portion
svarende til ca. 4½ dl (hvis retten rækker til 5 portioner):
kJ: 560 kcal: 135
protein: 9 g
fedt: 1 g
kulhydrat: 22 g