Græskarsuppe med røde linser

​5 portioner.

Hvad skal du bruge?

​¼ hokkaido græskar (ca. 250 g)
2 squash
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
1-2 chili
100 g røde linser
1 liter vand
1-2 grøntsags bouillonterninger
1 lille potte frisk basilikum
1 spsk. æbleeddike
salt og peber

Sådan gør du

  1. Skær græskar og squash ud i store tern
  2. Hak løg og hvidløg
  3. Rens chili for kerner og skær i skiver
  4. Skyl linserne i koldt vand
  5. Kom alle ingredienserne i en gryde og kom vand og bouillonterning ved (start med 1-1½ bouillonterning og 1 chili så kan der smages til senere)
  6. Bring i kog og lad suppen koge 15-20 minutter
  7. Skyl basilikum og kom det i suppen som blendes umiddelbart efter
  8. Tilsæt evt. mere bouillon og chili og smag til med salt, peber og æbleeddike

Tip

Skær rugbrød i små tern og kom lidt olie, salt og evt. chili på. Rist i ovnen på bagepapir ved 225 grader, så de bliver sprøde tern som kan drysses på suppen: Regn 10 g kulhydrat for tern der svarer til en halv skive rugbrød.
Du kan også komme en lille klat cremefraiche i suppen ved servering.
Du kan bruge andet grønt end squash f.eks. porre.


Næringsindhold pr. portion

svarende til ca. 4½ dl (hvis retten rækker til 5 portioner):

kJ: 560 kcal: 135
protein: 9 g
fedt: 1 g
kulhydrat: 22 g


Redaktør