Tilberedningstid 45 min
Sværhedsgrad Middel
Opskriften er til 8 personer
Hvad skal du bruge?
800 g gulerødder
½ (300 g) knoldselleri
1 liter vand
1 bouillonterning
3 stilke frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
60 g friskost light f.eks. Arla Buko Naturel Light 8 % eller Philadelphia Naturel Light 12 %
2 porrer
Saft fra 1 citron
Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne, halvér knoldsellerien og skær de yderste dele af med en kniv
- Skær gulerødder og inderdelen af knoldsellerien i mindre stykker
- Kog grøntsagerne møre i vandet tilsat bouillon og timian i ca. 15 min
- Rens porrerne, skær dem i tynde ringe og damp dem i en separat gryde i 2 min
- Blend suppen, tilsæt friskost og varm suppen op
- Smag suppen til med salt, peber og citronsaft
- Anret suppen med de dampede porreringe som pynt på toppen
Forslag til tilbehør
Fuldkornsbrød eller ristet rugbrød. Næringsberegningen er eksklusiv brød.
Næringsindhold pr. portion (eksklusiv brød)
325 g pr. portion)
Energi 384 kJ (92 Kcal)
Kulhydrater 18 g
Fedt 1,5g
Protein 4,5 g