Jordskokkesuppe med gulerødder, selleri og purløg



Tilberedningstid
(45 min) 
Sværhedsgrad  Let 


Opskriften er til 4 personer

Hvad skal du bruge? 

500 g jordskokker
250 g selleri
250 g gulerødder
1 fed hvidløg
1 mellemstort løg
1 tsk. tørret timian
8 dl grøntsags bouillon
1 spsk. eddike
1 tsk. sukker
Purløg
2 spsk. olie
Salt og peber

Sådan gør du 

  1. Skræl alle grøntsagerne 
  2. Tag 2 jordskokker fra til pynt 
  3. Skær gulerødder, selleri, løg, hvidløg og resten af jordskokkerne i grove tern
  4. Svits jordskokker, løg og hvidløg med timian i 1 spsk. olie ved jævn varme i et par minutter
  5. Hæld gulerødder, selleri og bouillon i gryden og kog dem møre under låg i 15-20 minutter 
  6. Tag gryden fra varmen og blend suppen glat med en stavblender
  7. Smag til med lidt eddike, peber og evt. salt – men husk at bouillon tilfører en del salt 
  8. Skær de 2 jordskokker i bitte små tern og bland med 1 spsk. olie og klippet purløg
  9. Server suppen med drys af jordskok og purløg 

Forslag til tilbehør 

Ristet rugbrød eller grovbrød med mager ost

Næringsindhold pr. portion (beregnet uden tilbehør)

Energi 840 kJ (200 Kcal)
Kulhydrater 32 g
Fedt 7 g
Protein 5 g


Redaktør