Kikærtesuppe

Tilberedningstid 50 min
Sværhedsgrad Let
   
Opskriften er til 8 personer

Hvad skal du bruge?

1,5 liter vand

1 bouillonterning
½ (300 g) knoldselleri
3 store (300 g) kartofler
2 dl udblødte kikærter eller 1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
3 fed hvidløg
3 stilke frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
Peber
1 citron
2 dl frosne ærter
Karse

Sådan gør du

  1. Skræl og skær knoldselleri og kartofler i mindre stykker og kom dem i en gryde
  2. Tilsæt kikærter, hvidløg, krydderier og bouillon
  3. Dæk grøntsagerne med vand og kog dem møre
  4. Blend suppen og kog suppen op igen
  5. Smag suppen til med citronsaft og eventuelt lidt salt og peber
  6. Pynt suppen med grøntsager f.eks. optøede ærter og karse

Forslag til tilbehør

Fuldkornsbrød eller ristet rugbrød. Næringsberegningen er eksklusiv brød.

Tips & idéer

Læs også om tilberedning af tørrede bælgfrugter

Næringsindhold pr. portion (310 g) eksklusiv brød

Energi 623 kJ (148 Kcal)
Kulhydrater 27 g
Fedt 2
Redaktør