Linsesuppe

Tilberedningstid 1 time og 15 min
Sværhedsgrad Let

Hvad skal du bruge?

700 g gulerødder 
1 stort (100 g) løg  
1 spsk. fintrevet frisk ingefær 
125 g røde linser 
1 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander 
Peber
2 grøntsags bouillonterninger 
1,3 liter vand 
200 g porre

Sådan gør du

  1. Skræl og skær gulerødder og løg i mindre stykker og riv ingefæren
  2. Varm olien op i en gryde og sautér løg, ingefær, gulerødder og linser heri
  3. Tilsæt krydderier, bouillon og vand og lad det småsimre under låg i ca. 30 min
  4. Blend suppen og smag den til med peber og eventuelt salt
  5. Skær porre i små ringe og kom porre ringene i kogende vand i 2 min
  6. Pynt suppen med de kogte porre ringe

Forslag til tilbehør

Serveres med fuldkornsbrød eller rugbrød. Næringsberegningen er eksklusiv brød.

Næringsindhold pr. portion (310 g) (eksklusiv brød)

Energi 530 kJ (125 Kcal)
Kulhydrater 22 g
Fedt 3 g

Redaktør