Rødbedesuppe med jordskokker

​Opskriften er til 4 personer.

Hvad skal du bruge

2 Løg
1-2 fed hvidløg
700 g rødbede
500 g jordskokker
250 g kartofler 
2 spsk. raps- eller olivenolie
1 spsk. tørret timian
8 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon eller tilsvarende bouillonpulver
1 dl letmælk
Balsamicoeddike
Salt

Sådan gør du:

  1. Hak løg og hvidløg
  2. Skræl grøntsagerne og skær dem i mindre stykker
  3. Varm olien op i en stor gryde og svits løg, hvidløg og timian i et minuts-tid
  4. Kom grøntsagerne ved og svits i 2-3 minutter
  5. Hæld vand på og kom bouillonterning eller bouillonpulver ved.
  6. Lad det koge i ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre
  7. Blend suppen med en stavblender
  8. Smag til med mælk, balsamicoeddike og salt
  9. Server suppen med hakkede krydderurter og brød

Tip

Kan også serveres med cremefraiche og ristede nødder eller brødcroutoner eller ristet rugbrød

Næringsberegning pr. portion, ved 4 portioner(uden brød)
Næringsindhold
kJ: 1375 kcal: 330
protein: 9 g
fedt: 9 g
kulhydrat: 53 g



Redaktør