Hvad skal du bruge
2 Løg
1-2 fed hvidløg
700 g rødbede
500 g jordskokker
250 g kartofler
2 spsk. raps- eller olivenolie
1 spsk. tørret timian
8 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon eller tilsvarende bouillonpulver
1 dl letmælk
Balsamicoeddike
Salt
Sådan gør du:
- Hak løg og hvidløg
- Skræl grøntsagerne og skær dem i mindre stykker
- Varm olien op i en stor gryde og svits løg, hvidløg og timian i et minuts-tid
- Kom grøntsagerne ved og svits i 2-3 minutter
- Hæld vand på og kom bouillonterning eller bouillonpulver ved.
- Lad det koge i ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre
- Blend suppen med en stavblender
- Smag til med mælk, balsamicoeddike og salt
- Server suppen med hakkede krydderurter og brød
Tip
Kan også serveres med cremefraiche og ristede nødder eller brødcroutoner eller ristet rugbrød
Næringsberegning pr. portion, ved 4 portioner(uden brød)
Næringsindhold
kJ: 1375 kcal: 330
protein: 9 g
fedt: 9 g
kulhydrat: 53 g