Rødbedesuppe

Tilberedningstid 1 time + 30 min
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge?

3 (200 g) løg
400 g rødbeder
100 g gulerødder
150 g knoldselleri
150 g hvidkål
150 g kartofler
2 spsk. rapsolie
1,5 - 2 liter vand
2 grønsagsbouillonterninger
2 spsk. tomatpuré
3 kviste frisk timian
2 laurbærblade
12 peberkorn
2 spsk. citronsaft
Lidt sukker
2,5 dl syrnet fløde 9 %
1-2 spsk. revet peberrod
4 spsk. hakket bredbladet persille

Sådan gør du

  1. Rens og skræl gulerødder, kartofler og rødbeder, knoldselleri og løg
  2. Skær alle grøntsagerne i grove stykker og sautér dem i olien
  3. Tilsæt vand, grønsagsbouillon, tomatpuré og krydderier
  4. Kog grøntsagerne møre i 30-45 min afhængig af grøntsagernes størrelse
  5. Blend suppen og lad den koge op
  6. Smag suppen til med ekstra peber, citronsaft, lidt sukker og eventuelt lidt salt
  7. Portionsanret suppen med syrnet fløde, peberrod og hakket persille

Forslag til tilbehør 

Fuldkornsbrød eller rugbrød. Næringsberegningen er eksklusiv brød.

Tips & idéer

Kom krydderier i en lang tepose, så de nemmere at fjerne, før suppen blendes.

Næringsindhold pr. portion (eksklusiv brød)

Energi 833 kJ (199 Kcal)
Kulhydrater 26 g
Fedt 9 g
Protein 6g
Redaktør