Tilberedningstid 1 time + 30 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
3 (200 g) løg
400 g rødbeder
100 g gulerødder
150 g knoldselleri
150 g hvidkål
150 g kartofler
2 spsk. rapsolie
1,5 - 2 liter vand
2 grønsagsbouillonterninger
2 spsk. tomatpuré
3 kviste frisk timian
2 laurbærblade
12 peberkorn
2 spsk. citronsaft
Lidt sukker
2,5 dl syrnet fløde 9 %
1-2 spsk. revet peberrod
4 spsk. hakket bredbladet persille
Sådan gør du
- Rens og skræl gulerødder, kartofler og rødbeder, knoldselleri og løg
- Skær alle grøntsagerne i grove stykker og sautér dem i olien
- Tilsæt vand, grønsagsbouillon, tomatpuré og krydderier
- Kog grøntsagerne møre i 30-45 min afhængig af grøntsagernes størrelse
- Blend suppen og lad den koge op
- Smag suppen til med ekstra peber, citronsaft, lidt sukker og eventuelt lidt salt
- Portionsanret suppen med syrnet fløde, peberrod og hakket persille
Forslag til tilbehør
Fuldkornsbrød eller rugbrød. Næringsberegningen er eksklusiv brød.
Tips & idéer
Kom krydderier i en lang tepose, så de nemmere at fjerne, før suppen blendes.
Næringsindhold pr. portion (eksklusiv brød)
Energi 833 kJ (199 Kcal)
Kulhydrater 26 g
Fedt 9 g
Protein 6g