Sellerisuppe



Tilberedningstid
60 min
Sværhedsgrad Middel
 
Hvad skal du bruge?
400 g knoldselleri
200 g kartofler
150 g bladselleri
1 liter vand
1 grønsagsbouillonterning
3 dl minimælk
1 dl madlavningsfløde
Peber og citronsaft

Sådan gør du
1. Rens grøntsagerne og skræl knoldselleri og kartofler
2. Skær grøntsager og kartofler i grove tern
2. Kog grøntsager og kartofler i vandet med grønsagsbouillon i ca. 20 min, indtil de er møre
4. Blend grøntsager og kartofler med en stavblender
5. Bring suppen i kog, tilsæt mælk og madlavningsfløde
6. Smag til med peber, lidt citronsaft og eventuelt lidt salt
  

Forslag til tilbehør
Fuldkornsbrød eller rugbrød. Næringsberegningen er eksklusiv brød.

Tips & idéer
Skær eventuelt 5 stængler bladselleri i mindre stykker og damp dem et par minutter. Portionsanret suppen med de dampede bladselleri stykker og et drys paprika (jf. foto). 

Næringsindhold pr. portion (eksklusiv brød)
(550 g pr. portion)
Energi 636 kJ (152 Kcal)
Kulhydrater 25 g
Fedt 3 g
Protein 7 g

Redaktør