Sellerisuppe

Tilberedningstid 60 min
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge?

400 g knoldselleri
200 g kartofler
150 g bladselleri
1 liter vand
1 grønsagsbouillonterning
3 dl minimælk
1 dl madlavningsfløde
Peber og citronsaft

Sådan gør du

  1. Rens grøntsagerne og skræl knoldselleri og kartofler
  2. Skær grøntsager og kartofler i grove tern
  3. Kog grøntsager og kartofler i vandet med grønsagsbouillon i ca. 20 min, indtil de er møre
  4. Blend grøntsager og kartofler med en stavblender
  5. Bring suppen i kog, tilsæt mælk og madlavningsfløde
  6. Smag til med peber, lidt citronsaft og eventuelt lidt salt  

Forslag til tilbehør

Fuldkornsbrød eller rugbrød. Næringsberegningen er eksklusiv brød.

Tips & ideer

Skær eventuelt 5 stængler bladselleri i mindre stykker og damp dem et par minutter. Portionsanret suppen med de dampede bladselleri stykker og et drys paprika. 

Næringsindhold pr. portion (550 g) (eksklusiv brød)

Energi 636 kJ (152 Kcal)
Kulhydrater 25 g
Fedt 3 g
Protein 7 g
Redaktør