
Tilberedningstid 45-60 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
250 g kartofler
200 g jordskokker
200 g knoldselleri
1 liter vand
1 grønsagsbouillonterning
2 laurbærblade
¼ tsk. hel koriander
¼ tsk. hele peberkorn
1-2 spsk. citronsaft
Peber
Friske krydderurter f.eks. koriander eller bredbladet persille
Sådan gør du
- Rens og skræl kartofler og grøntsager og skær dem i grove tern
- Kom laurbærblade, hel koriander og peberkorn i en lang tepose, så er de nemme at fjerne
- Kog grøntsager og kartofler i vandet tilsat grønsagsbouillon og krydderier i 15-20 min
- Fjern teposen med krydderier og blend suppen
- Smag suppen til med citronsaft, peber og eventuelt lidt salt
- Portionsanret suppen med hakkede friske krydderurter
Forslag til tilbehør
Fuldkornsbrød eller rugbrød. Næringsberegningen er eksklusiv brød.
Tips & idéer
Hvis du ønsker en fremherskende smag af jordskokker i suppen, kan knoldselleri mængden erstattes med jordskokker.
Næringsindhold pr. portion (200 g) (eksklusiv brød)
Energi 500 kJ (120 Kcal)
Kulhydrater 25 g
Fedt 1g
Protein 4g