Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du kan spare på energien, reducere madspild og vælge fødevarer, der passer til din pengepung og sundhed.
- Vælg grøntsager, frugt og bær efter årstiden, og køb gerne lokalt producerede varer
- Kend dine leverandører af fødevarer
- Tilpas portionsstørrelserne
-
Brug rester næste dag i stedet for at smide mad ud
- Er du overvægtig, så spis mindre portioner og færre kalorier
- Vælg proteiner fra planteriget, fx kornprodukter, quinoa, ris, ærter, majs, tørrede bønner, kikærter, linser, sojaprodukter og nødder. Begræns proteiner fra dyreriget, fx okse- og svinekød
- Spar energi på opvarmning af vand
Opvarm kogevand i elkedlen, brug låg på gryden, begræns brugen af vand, når du koger pasta/ris, og damp grøntsagerne - Brug kyllingeskrog og afpuds sammen med lidt trætte grøntsager til suppe/fond.
- Udnyt ovnen - en varmluft ovn kan have flere plader i ad gangen.
- Lav madplaner – og køb ind til flere dage ad gangen.
- Tag cyklen frem for bilen, når du køber ind – gør det til en fælles ugentlig familieudflugt.
- Gør alle i familien ansvarlige i køkkenet, så børnene lærer at lave mad.
- Prioriter at mødes ved middagsbordet.