Det første år med type 1-diabetes

Når du har fået type 1-diabetes er der meget, du skal lære for at kunne forstå, hvad diabetes er, og hvad den gør i kroppen. Det vigtigste er, at du lærer at tilpasse diabetes til din hverdag og ikke omvendt.

Du gør dig måske mange tanker om, hvordan det skal gå og hvordan dit liv med diabetes kan være. For at ”klæde dig bedst muligt på” til livet med diabetes har vi på Steno et et-årigt uddannelsesforløb klar til dig, som tilpasses dig og dine behov. 
 

Uddannelsesforløbet i Steno Daghospital

Uddannelsesprogrammet indeholder viden og praktisk læring i forhold til hvordan du skal integrere diabetes i din og familiens hverdag.

Du vil blive tilknyttet en sygeplejerske der er ”tovholder” for dit forløb, og sammen med dig planlægger dine besøg på Steno. Du vil møde et tværfagligt team, hvor læge, klinisk diætist og sygeplejerske indgår, og du er meget velkommen til at udnytte teamets viden og erfaring inden for diabetes.

 
Nogle af emnerne i uddannelsesprogrammet er

  • Hvad er diabetes? Hvilke årsager kan der være til diabetes? Arvelighed?
  • Den medicinske behandling med insulin. Hvordan gør jeg det?
  • Livet med diabetes, hvilke reaktioner og problemstillinger kan der være hos dig og hos dine nærmeste i livet med diabetes? og hvor kan du finde støtte?

 

Redaktør