Model af bygningen

​Beskrivelse af model af det nye Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC), som bliver Nordeuropas største og mest moderne diabeteshospital. Hospitalet er under opførsel ved siden af Herlev Hospital og forventes færdig juni 2021 og med indflytning i september 2021.

Hospitalet opføres i 2 plan med parkeringskælder og med konsultationsrum i stuen og personalekontorer samt faciliteter til kliniske forsøg på 1. sal.


Der er to indgange til hospitalet:

  • Mod nord, tæt på p-plads 4 og opgang 9 og 10 til Herlev Hospital.
  • Mod syd ved rundkørsel og det nye parkeringshus.

Hele stueetagen er indrettet til klinik med konsultationsrum langs facaden hele vejen rundt. I midten er et stort fællesareal med reception, cafe, og forskellige steder at opholde sig, mens man venter. Der er mindre ventenicher og stillerum og har man lyst til at blive inspireret, kan man besøge de fire torve med hvert sit tema: Mad, motion, viden og udstilling.

Fra fællesarealet er der udgang til fire mindre gårdhaver, hvor man kan opholde sig . Der er også muligt at benytte en af trapperne op til taget af fællesarealet, der er indrettet med små stier. Dette område er åbent for offentligheden.

Hospitalet skal fungere som et behandlings-, forsknings- og videnscenter, ikke kun for personer med diabetes og deres pårørende, men skal også samarbejde med  kommuner, almen praksis, behandlere og forskere fra ind- og udland.

Det samlede areal udgør ca. 24.000 kvadratmeter og vil kunne rumme ca. 14.000 personer med diabetes til ambulant behandling. Det forventede antal ansatte er ca. 400.

SDCC er skabt i et samarbejde mellem Region Hovedstaden (RH) og Novo Nordisk Fonden (NNF) med udlodning af danmarkshistoriens største fondsbevilling på 2,9 mia. kr., og i denne bevilling indgår byggeriet af nyt moderne hospital. I landets øvrige regioner etableres lignende Steno-centre.

 

SDCC projekteres af:

Totalrådgiver: COWI A/S
Underrådgiver: Vilhelm Lauritzen arkitekter A/S
Underrådgivere VLA: Mikkelsen Arkitekter A/S og Sted APS

Redaktør