Status på Steno-byggeri på borgermødet den 7. november

​De nærmeste naboer til byggepladsen ved Herlev Hospital har for længst erfaret, at forberedelserne til byggeriet er i gang. På borgermødet den 7. november fik de og andre interesserede mulighed for at høre mere om byggeriet og stille spørgsmål.

Vent...

​Centerdirektør Allan Flyvbjerg var vært og indledte mødet med fortælle om visionen for det nye Steno Diabetes Center Copenhagen. Centret får 14.000 personer med diabetes i behandling og bliver et fagligt fremherskende kendemærke for diabetesbehandlingen i Danmark. Men han påpegede også, at han var klar over, at de fremmødte, som dagligt oplever byggeriet på tætteste hold, har et mere jordnært forhold til fremtidens diabeteshospital.  

Spørgsmål til de igangværende vibrationsmålinger

Det som optog flest borgere var de igangværende vibrationsmålinger og mulige følgeskader.  Arkitekt og leder af byggeprojektet, Anette Madsen, kunne berolige borgerne med, at deres boliger ikke tager skade af vibrationerne, selv om de kan mærkes. Der er opstillet vibrationsmålere, som alarmerer byggepladsen, hvis grænsen for det tilladte niveau nås. Sker det, indstilles arbejdet øjeblikkeligt. Indtil videre har vibrationerne end ikke været i nærheden af max-niveau.

Adgang til udendørsarealer for alle

Når Steno Diabetes Center Copenhagen står færdigt i slutningen af 2020, håber Allan Flyvbjerg, at naboerne vil tage godt imod det nye hospital med et udendørsareal, som alle er velkomne til at bruge. Kunstnergruppen SUPREFLEX, kendt fra Superkilen på Nørrebro, anlægger en skulpturpark med stiliserede kæmpegrøntsager, man kan klatre på, løbe rundt om eller bare nyde synet af.

Information under byggeriet

Byggeprocessen kan følges her på hjemmesiden, på borgermøder, som annonceres på hjemmesiden og i Herlev Bladet.

Etablering af SMS-service med servicemeddelser er på vej.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor