​Foto af den spiselige have med forskellige krydderurter, der anvendes på kurserne i FoodLab. ​

De 4 gårdhaver

Hvad kan man opleve i de 4 gårdhaver, som der er adgang til fra fællesområdet i diabetesklinikken? Det kan du her få et indblik i.  

Har man brug for ro eller en privat stund, så kan man gå ud og sætte sig på bænken i den stille have. Herfra kan man nyde synet af himlen, der ligesom trækkes ned i gårdhaven via det blankpoleres kar, der sættes op. I haven plantes buske og mindre træer langs facaden, og der opsættes en mast med spots, som oplyser vandspejlet i gårdhavens midte, når det bliver mørkt.

Den stille have er placeret i området med mødefaciliteter.

Vil man gerne ud i naturen og lære at forsyne sig selv med mad, det som også kaldes fouragering, så er det den spisehave, man skal benytte. I gårdhaven installeres et højt arbejdsbord, hvor man kan stå og tilberede og spise mad, hvor man har tilsat noget fra de spiselige buske og træer og hårdføre, vilde planter og krydderurter, der plantes i haven. I plantebedene placeres minispots som oplyser haven, når det er mørkt.

Den spiselige have er placeret ved FoodLab og cafeområdet.


Har man brug for at lege, kan man gå ud i den legende have, som er en klatreskov af træstubbe, som inviterer til balanceleg. I højskoven plantes høje og slanke lystræer, og i bedene plantes planter, der kan tåle at stå i skygge.

Den legende have er placeret i tæt kontakt med børneafsnittet og har haven har direkte udgang fra infoteket. 


Har man brug for at bevæge sig, kan man benytte den aktive have, hvor der etableres små stier og bygges en bakke med et stejlt trædestisforløb hen over bakken. I gårdhaven plantes et stort træ, flere mindre træer og buske og bunddække, der afgrænser stiernes forløb.

Den aktive have er placeret ved motionstorvet.​Opdateret 12.10.2022

Redaktør