​​​

Steno Diabetesråd

​Har du diabetes, eller er du pårørende til en person med diabetes? Og vil du hjælpe andre til en god behandling og et bedre liv med diabetes ved at dele din viden og erfaringer? Så vær med i Steno Diabetesråd, som Steno Diabetes Center Copenhagen står bag.

Steno Diabetesråd er et online råd, hvor du besvarer spørgsmål på nettet. Svarene bruger vi til at hjælpe borgere med diabetes og deres pårørende. Du behøver ikke at vide noget bestemt om diabetes for at deltage. 

Du tilmelder dig Steno Diabetesråd ved at besvare 13 spørgsmål om dig selv. Som medlem vil du modtage en e-mail, når der er nye online-undersøgelser, du kan svare på. Der er ca. 6-10 undersøgelser om året, og du bestemmer selv, hvor mange du vil svare på.  

Alle borgere i Region Hovedstaden over 15 år, som enten selv har diabetes eller er pårørende til en person med diabetes, kan deltage i Steno Diabetesråd. Det kræver blot, at du bruger NemID, har en e-mailadresse og adgang til en computer eller smartphone. Det er frivilligt og ulønnet at deltage.

Datasikkerhed: Du er i trygge hænder hos os

Bag Steno Diabetes Råd står Steno Diabetes Center Copenhagen, som er en del af Region Hovedstaden. Vi har i mere end 85 år været drevet som et hospital specialiseret i behandling, forskning og forebyggelse af diabetes og i uddannelse af sundhedspersonale inden for diabetes.  

Steno Diabetes Center Copenhagen overholder alle regler for behandling og opbevaring af dine personoplysninger. Dine svar behandles og opbevares fortroligt. Dine persondata og kontaktoplysninger videregives ikke til andre, og dine svar i undersøgelsen kommer IKKE til at stå i din journal.

Sikker dataindsamling er vigtig for os. Derfor er det nødvendigt, at alle deltagere i Steno Diabetesråd giver samtykke til at deltage, oplyser deres e-mailadresse og bekræfter deres identitet via NemID. I den forbindelse gemmer vi din e-mailadresse og CPR-nummer, og opbevarer det sikkert og fortroligt. Vi registrerer generelle data som køn, aldersgruppe, diagnose og kommune. Det giver os mulighed for at sende spørgsmål ud til undergrupper af panelet.

 

Afmelding og datasikkerhed

Du kan altid afmelde dig Steno Diabetesråd igen via de e-mails, vi sender, eller ved at sende os en e-mail. Du kan også altid få at vide, hvilke informationer vi gemmer om dig og evt. få rettet dem – det gør du ved at skrive til SDC-FP-stenodiabetesraad@regionh.dk

Læs også Region Hovedstaden og Steno Diabetes Center Copenhagens persondatapolitik

 

Redaktør