Klinisk Forskning

​Klinisk Forskning er translationel. Formålet er at anvende viden og resultater fra forskningen i klinikken til at forbedre behandlingsresultaterne for personer med diabetes. 

Vision

Visionen for Klinisk Forskning er at udføre verdensklasseforskning til gavn for alle med diabetes og personer i høj risiko for at udvikle sygdommen. Den kliniske forskning har derfor som mål at være internationalt førende indenfor klinisk og anvendelsesorienteret forskning, hvor der er velbeskrevne samarbejdsrelationer lokalt, regionalt, nationalt og internationalt.

Strategisk fokus

SDCC skal være et internationalt førende indenfor klinisk/translationel forskning karakteriseret ved at have velbeskrevne samarbejder internt, regionalt, nationalt og internationalt forankret i organisationen.

Det strategiske fokus er desuden at sikre rammerne for et godt samarbejde med pharma-og medicoindustrien om den bedst mulige forskning. Derfor er der oprettet dette forum: Steno Clinical Research Entrance (SCREEN), der sikrer en samlet indgang for samarbejdet. 
 

Organisering

Klinisk Forskning er organiseret i 5 forskningsgrupper og ledes af forskningschef Birgitte Brock.

Forskningsgrupperne er:

  • Diabeteskomplikationer - ledet af Peter Rossing
  • Klinisk Epidemiologi - ledet af Marit Eika Jørgensen
  • System Medicin - ledet af Cristina Legido-Quigley
  • Type 1 Diabetes Biology- ledet af Flemming Pociot
  • Klinisk Metabolisk Fysiologi - ledet af Filip Krag Knop

Læs mere om forskningsgrupperne

 


   

Redaktør