Diabetesklinikken

SDCC behandler personer med type 1-diabetes, type 2-diabetes samt mere sjældne diabetestyper. Behandlingen spænder derfor fra unge med nyopdaget type 1-diabetes, gravide med diabetes, sjældne arvelige diabetesformer til den ældre person med kompliceret type 2-diabetes og multisygdom.

Vision

Vores vision er at skabe den mest optimale behandling for den enkelte person med diabetes. Det gør vi gennem specialiserede klinikker, hvor vi anvender den nyeste teknologi, moderne og evidensbaseret medicinsk behandling og gennem forbedrede metoder til patientuddannelse.

Vi ønsker at gøre en reel forskel for mennesker med diabetes og arbejder fokuseret på, at tilbyde den samme forventede levealder og livskvalitet, som gælder for personer, der ikke har diabetes.

Strategisk fokus

Vi arbejder ud fra nationale og internationale standarder for god og veldokumenteret diabetesbehandling via specialiserede teams og klinikker der tilbyder en skræddersyet behandling til den enkelte.

Vi ønsker via et tværfagligt behandlerteam – mellem speciallæger (diabetes/andre specialer), sygeplejersker, diætister og fodterapeuter - i tæt samarbejde med den enkelte person med diabetes, at tilrettelægge behandlingen bedst muligt således, at diabeteskontrol vurderes og diabeteskomplikationer identificeres og behandles optimalt.  Derfor tilbyder vi, at samtlige besøg på SDCC kan tilrettelægges så flest mulige relevante undersøgelser og behandling foregår samme dag. 

For at kunne leve bedst muligt med diabetes i hverdagen, tilbyder vi diabetesuddannelse, deltagelse i kurser og rådgivning om mad og ernæring. 

Organisering

Diabetesklinikken er organiseret i behandlerteams og dertil en række stabsfunktioner.

  • Type 1-diabetesteam
  • Type 2-diabetesteam
  • Børne- og Ungeteam
  • Patientkoordination
  • Øjenklinik
  • Fodklinik
  • Ernæringsenhed

Aktiviteter

Vi udvikler hele tiden vores tilbud til personer med diabetes, der er tilknyttet SDCC.

Vi har et stort fokus på samarbejdet med de praktiserende læger, hjemmesygeplejen og øvrige samarbejdspartnere udenfor SDCC, således at overgange og samarbejde på tværs af SDCC foregår bedst muligt for den enkelte person med diabetes og opleves som sammenhængende og meningsfuldt.

 

Fakta

SDCC behandler ca. 11000 børn og voksne med diabetes fra Region Hovedstaden. 

Diabetesklinikken har åbent for ambulant behandling alle ugens hverdage og tilbyder tillige telefonservice 24 timer i døgnet alle ugens dage (inklusiv helligdage, 24/7) for personer med diabetes som er tilknyttet SDCC, så det er altid muligt at komme i kontakt med en kvalificeret diabetesbehandler via telefonen.

Klinikken har ca. 120 ansatte med et bredt udsnit af kompetencer, bl.a. overlæger, reservelæger, diabetessygeplejersker, diætister, patientkoordinatorer, fodterapeuter, psykologer, fysioterapeuter samt bioanalytikere.

 

Redaktør