Kunst udendørs

​Det er kunstnergruppen Superflex, som har fremstillet de 6 skulpturer af grøntsager og frugter,​ til udendørsarealerne til Nyt Hospital Herlev. Skulpturerne er placeret ved indgangene til Herlev Hospital og SDCC. Ved SDCC's to gange står et hvidløg i nærheden af den nordlige indgang (nr. 83) og et  broccoli ved den sydlige indgang (nr. 89).

Kunstnergruppen Superflex har skabt 6 skulpturer, som er en forstørrelse af kendte grøntsager og frugter som pære, gulerod, kartoffel, hvidløg, jordbær og broccoli. 

Ideen bag skulpturerne er at skabe en forbindelse mellem fortidens forsøg på at udvikle lægemidler ud af planter og den fremtidige lægevidenskab. Skulpturerne er placeret ved hovedindgangene til Herlev Hospital, og de kan både nydes af patienter og personale, som kommer til hospitalet og af borgere, som benytter de grønne arealer ved hospitalet. 

Skulpturerne bliver udarbejdet i hvid fiberbeton og flere af dem bliver enten halveret eller skåret i mindre dele. Skulpturerne skal markere hovedindgange både om dagen og til dels også om natten, hvor det er tanke, at de svagt oplyses. 

To af grøntsagerne placeres tæt på SDCC:

  • Et broccoli ved den sydlige indgang (nr. 89)
  • Et hvidløg ved den østlige facade (tæt ved indgang nr. 83)

Om Superflex

Superflex blev dannet i 1993 og består af: Bjørnstjerne Reuter Christiansen, Jakob Fenger og Rasmus Nielsen og står blandt andet bag Superkilen på Nørrebro.
Redaktør