Praktisk træning og uddannelse i mad og ernæring (FoodLab) til personer med diabetes og sundhedsprofessionelle

​Undersøgelse af effekten af forskellige typer kostinterventioner målrettet personer med diabetes eller i risiko for diabetes. Dette behandlingsinitiativ er aftalt med Steno Parterne.

​Formål

Undersøgelse af effekten af forskellige typer kostinterventioner målrettet personer med diabetes eller i risiko for diabetes. Udvikling af nye værktøjer til at evaluere effekten af kostinterventioner, samt undersøgelse af, hvordan gruppeundervisning understøtter kostændringer.

Målgruppe

Alle med type 1-diabetes fra Region Hovedstaden samt alle med type 2-diabetes fra SDCC og Herlev og Gentofte Hospital.

Status

Klinisk diætist ansat pr. 1. januar 2018, og antallet af FoodLab-kurser på SDCC er øget. Personer med type 1-diabetes fra hele Region Hovedstaden kan henvises til kurser pr. 1. februar 2018. Personer med type 2-diabetes fra SDCC og Herlev og Gentofte Hospital kan ligeledes henvises til kurser pr. 1. februar 2018.

Lokation

Type 1-diabetes: alle hospitaler i Region Hovedstaden. Type 2-diabetes: SDCC og Herlev og Gentofte Hospital.

 


 

Redaktør