Kan diabetes fylde mindre - og alligevel gå godt? Kom til informationsmøde

Har du diabetes og er mellem 12-17 år har du en insulinpumpe og kontinuert glukosemåler? Kan du genkende, at dine forældre ikke altid helt forstår, hvor irriterende eller svært det er at huske at tage insulin eller scanne dit blodsukker? Så er vores projekt måske noget for dig?

Er I forældre til et ungt menneske i alderen 12-17 år med type 1-diabetes, som bruger insulinpumpe og kontinuert glukosemåling? Oplever I lidt for tit konflikter og skænderier om diabetes? Og har I lyst til at høre om nye redskaber, der kan gøre jeres dialog om diabetes mindre stresset, så har vi et tilbud om at deltage i projekt, der har til formål at skabe en bedre kommunikation. 

Tidspunkt Ikon
Dato: 20-09-2023
Tid: 17:00 - 18:30
Sted

Steno Diabetes Center Copenhagen

Tilmelding

​Tilmeld ved at sende en mail til Jannet Svensson

​​​​​​​​​​​

​Formål

  1. at give forældre til unge med diabetes redskaber til bedre at kunne støtte deres unge og skabe en bedre kommunikation i familien.
  2. at give unge med diabetes bedre indsigt i, hvad der styrer deres handlinger og dermed gøre dem mere bevidste om, hvorfor de reagerer som de gør og skabe grobund for mere bevidste valg. 

Kan du som forælder svare ja til disse udsagn og har et barn mellem 12 og 17 år med diabetes: 

  • Er du bange for dit barn får lavt blodsukker?

  • Er du træt af de samme konflikter om at huske og tage insulin og tjekke blodsukker?

  • Føler du, at du fejler som forælder, fordi dit barns blodsukker er alt for højt?

Så vil vi rigtig gerne tale med dig. Vi vil gerne høre din historie og høre, hvad du tænker, du har brug for. 

Det er almindeligt at forældre oplever bekymring, men hos nogle fører det til konflikter, dårlig stemning og hos andre stress, angst og depression. 

Compassion træning kan give mere ro på og mindske stress
Vi har fået midler til at afprøve et 8 ugers online træningsforløb i compassion for forældre. Vi tror på compassion træning, fordi det er prøvet før til pårørende til kronisk syge med god effekt. 

Vi har etableret et samarbejde med psykolog Nanja Holland Hansen, som er certificeret coach i compassion træning og som netop har stået for det tidligere projekt. 
Vi ved at det hjælper mange til at håndtere svære situationer og skabe sundere relationer til en selv og ens kære. 

Vil du vide mere om compassion?
Kan du se en film her på siden eller ringe til projektleder Jannet Svensson på tlf. 21 39 31 96​​Kan du sige ja til et eller flere af disse udsagn?

  • Har du prøvet at lyve om dit blodsukker for dine forældre?
  • Spørger dine forældre dig ALT for tit om hvad du har spist eller om du har taget insulin?
  • Kan du blive vred over selv små ting og gør du ting, du bagefter fortryder – eller som du godt ved ikke er særlig godt for din diabetes?

Så vil vi rigtig gerne tale med dig. Vi vil gerne høre din historie og høre, hvad du tænker, du har brug for.

Mindfulness handler primært om at lytte til sig selv og mærke efter uden at dømme eller vurdere, om det nu er rigtigt eller forkert. 

Du får redskaber til at være mere opmærksom og mere ro på. Dermed får du bedre adgang til at træffe bevidste valg. Det kan du bruge i mange forskellige situationer – også dem der ikke handler om diabetes.

Vil du vide mere om mindfulness?
Så se evt. film her på siden eller ring til projektleder Jannet Svensson på tlf. 21 39 31 96.​Redaktør