Fylder Diabetes For Meget? Invitation til informationsmøde

Vi søger unge med diabetes i alderen 12-17 år, som bruger insulinpumpe og kontinuert glukose måling og deres forældre, som har lyst til at høre om de nye værktøjer. Værktøjer, der kan gøre snakken om diabetes mindre stresset, give forældre redskaber til at passe både på deres unge og sig selv, give de unge indsigt i, hvordan diabetes kan fylde mindre. Desuden får i mulighed for at møde andre familier og unge.

Tidspunkt Ikon
Dato: 24-10-2022
Tid: 16:30 - 19:00
Sted

​Steno Diabetes Center Copenhagen
Borgmester Ib Juuls Vej 83
2730 Herlev

Tilmelding

​Skriv til:jannet.svensson.01@regionh.dk (eller ring på 2139 31 96)
eller​ Stine.moeller.sildorf@regionh.dk

​​​​​​

Formålet er at bedre trivslen i livet med diabetes for unge og deres forældre. 

Vi vil på informationseftermiddagen, fortælle om:
 • hvorfor vi laver projektet
 • hvad træning i compassion og mindfulness er
 • hvordan vil vi måle stress og andre effekter af forløbet.

I får mulighed for at give input til projektet. 

Baggrund for projektet

​Fylder diabetes for meget i jeres familie?
At leve med type 1-diabetes (T1D) kræver mange daglige beslutninger vedr. mad, motion og insulin. Det kan være en udfordring især I familier, hvor unge med diabetes skal løsrive sig og have plads til at lære at klare sig selv. Vi ved, at der er større risiko for at udvikle psykisk sygdom hos børn og unge med diabetes sammenlignet med baggrundsbefolkningen. Det samme gælder for forældre til børn og unge med diabetes.
Derfor vil vi gerne give jer redskaber til at passe på jer selv.

Dette nye projekt skal give jer redskaber til at finde gode løsninger, der passer til jeres familie. Redskaberne hjælper til at se og forstå, hvordan I passer på jer selv og hinanden. Hvordan I kan balancere de udfordringer I møder – og dermed finde plads til diabetes. Diabetes skal ikke fylde det hele – men kan heller ikke gemmes helt væk – så hvordan finder I den balance?

Compassion og mindfulness er redskaber, som vi ved kan skabe mere refleksion og mindre stress i hverdagen. Mindfulness betyder at være til stede i nuet uden at dømme hverken tanker eller følelser. Compassion er mindfulness, men inkluderer også en aktiv del, der rummer ønsket om aktivt at hjælpe og støtte. I dette nye projekt, vil vi afprøve om træning i compassion (for forældrene) og mindfulness (for de unge), kan hjælpe jer til at få nemmere ved at tale om det, der er svært, som fylder på en negativ måde, og finde løsninger, som I alle i familien kan acceptere. Målet er at diabetes kommer til at fylde det det skal og bliver lettere at leve med. 

I projektet tester vi: 
 1. er der interesse for dette tiltag?
 2. har træning i compassion og mindfulness en positiv indvirkning på jeres liv?

Program for workshoppen 

 • Velkomst 
 • Præsentation af projektet 
 • Hvorfor træne compassion og mindfulness? 
 • Hvordan vil vi måle, om det er en succes?
 • Lille øvelse
 • Spørgsmål?
 • Opsamling og farvel
Efter deltagelse i informationsmødet kan I beslutte, om I har lyst til at deltage i projektet og være med til at teste træning i mindfulness og compassion i jeres familien. Planen er, at den første testperiode kommer til at starte i det nye år (2023) og 8 uger frem.   

Læs om projektet og se en film om, hvordan compassion træning har hjulpet i en familie, hvor barnet havde stikkeangst:


Redaktør