Fylder Diabetes For Meget? Invitation til Workshop

Vi søger unge med diabetes i alderen 12-17 år og deres forældre, som har lyst til hjælpe os med at tilpasse og teste et nyt tiltag i børne- og ungediabetesambulatoriet. Formålet med det nye tiltag er at bedre trivslen i livet med diabetes for unge og deres forældre. 

Tidspunkt Ikon
Dato: 12-09-2022
Tid: 16:30 - 19:00
Sted

​Steno Diabetes Center Copenhagen
Borgmester Ib Juuls Vej 83
2730 Herlev

Tilmelding

​Send en e-mail til: Stine.moeller.sildorf@regionh.dk

​​​​​

Vi afholder en workshop, som introduktion til det nye tiltag, hvor I vil høre mere om projektet og de metoder, vi planlægger at anvender og I får mulighed for at sætte jeres præg på projektet. 

Baggrund for projektet

Fylder diabetes for meget i jeres familie?
At leve med type 1-diabetes (T1D) kræver mange daglige beslutninger vedr. mad, motion og insulin. Det kan være en udfordring især I familier, hvor unge med diabetes skal løsrive sig og have plads til at lære at klare sig selv.

Dette nye projekt skal teste, om vi kan hjælpe jer til at forstå, hvad det er, der gør det svært for netop jer, at have diabetes i jeres liv. Hvordan I kan balancere de udfordringer I møder – og dermed finde plads til diabetes. Diabetes skal ikke fylde det hele – men kan heller ikke gemmes helt væk – så hvordan finder I den balance?

Compassion og mindfulness er redskaber, som vi ved kan skabe mere refleksion og mindre stress i hverdagen. Mindfulness betyder at være til stede i nuet uden at dømme hverken tanker eller følelser. Compassion er mindfulness, men inkluderer også en aktiv del, der rummer ønsket om aktivt at hjælpe og støtte. I dette nye projekt, vil vi afprøve om træning i compassion (for forældrene) og mindfulness (for de unge), kan hjælpe jer til at få nemmere ved at tale om det, der er svært, som fylder på en negativ måde, og finde løsninger, som I alle i familien kan acceptere, således at diabetes kommer til at fylde mindre og bliver lettere at leve med. 

Alle nye tiltag skal afprøves i praksis før vi ved, om de virker. 

Vi har brug for hjælp fra jer til at finde ud af om: 
 1. det er interessant for jer som har diabetes i jeres liv at bruge mindfulness og compassion i jeres hverdag 
 2. om det har en positiv indvirkning på jeres liv 
 3. om tiltaget skal gøre til et fast tilbud i ambulatoriet   

Program for workshoppen 

 • Velkomst 
 • Præsentation af projektet 
 • Hvorfor træne compassion og mindfulness? 
 • Diabetes Management Score – hvad er det?
 • Hvilke spørgeskemaer benyttes?
 • Hvordan vil vi måle effekten?  
 • Jeres inputs til projektet
 • Opsamling og farvel
Efter deltagelse i workshoppen kan I beslutte, om I har lyst til at deltage i projektet og være med til at test mindfulness og compassion i jeres familien. Planen er, at den første testperiode kommer til at starte i uge 43 og 8 uger frem.   

Læs om projektet og se en film om, hvordan compassion træning har hjulpet i en familie, hvor barnet havde stikkeangst:


Redaktør