Workshop: Introduktion til forskningsprojekt om compassion og mindfullness

Familier med unge fra 12 til 17 år inviteres til en workshop, hvor de introduceres til et projekt med træning i compassion og mindfulness som vejen til et bedre liv med diabetes. Workshoppen er første skridt i at udvikle et træningsprogram for forældre og unge og en mulighed for at være med i design af studiet og afprøvningen. 

Tidspunkt Ikon
Sted

​Steno Diabetes Center Copenhagen
Borgmester Ib Juuls Vej 83
2730 Herlev

Tilmelding

​​Workshoppen bliver til september, information følger.

E-mail: Stine.moeller.sildorf@regionh.dk

​​​

At leve med type 1-diabetes (T1D) kræver mange daglige beslutninger vedr. mad, motion og insulin. Det kan være en udfordring især I familier, hvor unge med diabetes skal løsrive sig og have plads til at lære at klare sig selv.

Compassion og mindfulness er redskaber til at skabe mere refleksion og mindre stress og kan dermed være med til at forhindre udviklingen af psykisk sygdom hos både de unge og forældrene. Mindfulness betyder at være til stede i nuet uden at dømme hverken tanker eller følelser. Compassion er mindfulness, men inkluderer også en aktiv del, der rummer ønsket om aktivt at hjælpe og støtte. 

Derfor laver vi et projekt, hvor vi afprøver træning i compassion og mindfulness, hvor det er forældrene, der trænes i compassion, og de unge (12-17 år)​, der trænes i mindfulness. Ideen er, at denne træning vil gøre det nemmere for forældre og unge at tale om det, der er svært, og finde løsninger, som alle kan acceptere.

Det skal gøre det nemmere at forstå, hvad der gør det svært for netop jer – og dermed finde plads til diabetes. Diabetes skal ikke fylde det hele – men kan heller ikke gemmes helt væk – så hvordan finder man den balance?

Program

  • Velkomst 
  • Præsentation af projektet 
  • Mental sundhed – hvad er det? 
  • Hvorfor træne com​​passion og mindfulness? 
  • Diabetes Management Score – hvad er det?
  • Hvilke spørgeskemaer benyttes?
  • Hvordan vil vi måle mental sundhed?  
  • Opsamling og farvel​


Redaktør