Anne Grynnerup Skouboe modtager Bagger-Sørensen Fondens Påskønnelsespris 2017

Klinisk diætist Anne Grynnerup Skouboe (43), Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC), modtager Bagger-Sørensen Fondens Påskønnelsespris 2017 på 25.000 kr.

Klinisk diætist Anne Grynnerup Skouboe får påskønnelsesprisen for sit bidrag til at løfte kostområdet på SDCC, hvor hun har været med til at udvikle og indføre nye typer af kurser for personer med diabetes blandt andet i kulhydrattælling. Kurserne er tilrettelagt med hovedvægten på praksisorienteret undervisning og er meget efterspurgte. At Anne Grynnerup Skouboe er god til at formidle afspejles ikke kun på disse kurser, men også i klinikken på SDCC hvor personer med diabetes nyder godt af hendes kompetente vejledning om kost.

Anne Grynnerup Skouboe underviser desuden kolleger på internationale kurser, hvor hun har udviklet ’hands-on’ undervisning. Anne Grynnerup Skouboe har været med til at udforme et kompetenceudviklingsforløb for kliniske diætister, der arbejder med personer med type 1 diabetes, og hun har desuden taget initiativ til at starte en ERFA-gruppe for diætister, der arbejder med personer behandlet med insulinpumpe.

Anne Grynnerup Skouboe er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom fra Suhrs Seminarium (1999), efterfulgt af uddannelsen til klinisk diætist på specialkursus for husholdning ved Aarhus Universitet (2001). Inden hun kom til SDCC i 2006 har hun arbejdet som klinisk diætist på Epilepsi og psykiatrihospitalet i Dianalund og derefter på Rigshospitalet.

Bagger-Sørensen påskønnelsespris 2017 overrækkes ved en ceremoni på Munkebjerg Hotel i Vejle, mandag den 4. september 2017.

Redaktør