Steno og KU skal sammen indsamle viden om friluftslivets effekt på vores sundhed

​Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) har i samarbejde med Københavns Universitet vundet Friluftsrådets udbud om at udarbejde en storstilet forskningsoversigt over effekterne af friluftsliv på mental, social og somatisk sundhed. 

Friluftsrådet har nu udpeget vindere af de to projektopgaver, der har været sendt i udbud. SDCC Sundhedsfremme og Københavns Universitet har sammen vundet den ene opgave, hvor de i samarbejde skal udarbejde en forskningsoversigt over friluftslivets effekt på den mentale, fysiske og sociale sundhed.  

”Det har stor betydning for SDCC Sundhedsfremme, at vi har vundet dette udbud, fordi det muliggør den vidensgenerering og -opsamling, der er central for kvalificering af fremtidige studier omkring natur, sundhed og forebyggelse i et folkesundhedsperspektiv, ” siger seniorforsker Peter Bentsen. 

SDCC og Københavns Universitet vil udvide forskningsoversigten med en eksplorativ oversigt over relevante beskrevne og dokumenterede sammenligninger, analyser mv. i Danmark, selv om de ikke lever op til strengt forskningsmæssige kriterier, fordi den traditionelle forskningsdokumentation af friluftslivseffekter forventes at være lav, fremgår det i pressemeddelelsen fra Friluftsrådet. 

”Opgaven giver os mulighed for at fastholde flere af vores dygtige ph.d.-studerende, der netop har afleveret deres afhandling. Endelig cementerer undersøgelsen og konsortiet bag SDCC’s samarbejde med Københavns Universitet og en række centrale samarbejdspartnere fra Norge, Sverige og Tyskland,” fastslår Peter Bentsen. Han vil være den ansvarlige projektleder, mens Lærke Mygind vil være daglig projektleder sammen med Rikke Hartmeyer. 

Konsulentvirksomheden Moos-Bjerre Lange vandt den anden opgave for Friluftsrådet, hvor de kortlægge hvor ofte, hvor længe, og med hvilken intensitet danskerne er friluftsaktive. Deres kortlægning forventes færdig til august 2017, mens SDCC og Københavns Universitet forventes færdige med forskningsoversigten til september 2017.

Læs mere på Friluftsrådets hjemmeside


Redaktør