Stor interesse for nyt diabetesskema i Sundhedsplatformen, bygget af Steno Diabetes Center Copenhagen

​Faglige eksperter, udpeget af Sundhedsfagligt Råd (SFR) og klinikere fra Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) havde inviteret til fyraftenmøde om Sundhedsplatformen (SP) og de nye diabetesskemaer der er bygget til SP.

Ca. 110 læger, sygeplejersker, diætistister og fodterapeuter fra regionens hospitaler havde taget imod invitationen til fyraftensmøde om Sundhedsplatformen (SP) og diabetes på SDCC.

Evaluering af diabetesskemaet

Klinikchef Tina Vilsbøl præsenterede dagens program, som indeholdte en gennemgang af de diabetesskemaer som SDCC fik bygget forud for overgangen til Sundhedsplatformen i maj. Skemaerne har nu været i brug i fire måneder, men de kan uden tvivl optimeres, konstaterede hun i sin indledning. Derfor var der på fyraftensmødet også lagt op til en dialog med deltagerne om, hvordan skemaerne kunne forbedres og udvikles. Denne del foregik i workshops i individuelle faggrupper.

God feedback og ideer til videreudvikling på workshops

”Workshoppen var rigtig god med mange relevante spørgsmål, forslag og kommentarer, fortæller klinisk oversygeplejerske Mette Glindorf. ”Mange gav udtryk for, at de lærer noget nyt i SP, når vi viser hinanden funktionerne i SP, og det er godt at dele viden,” konstaterer hun. Klinisk ernæringsspecialist Sabine Jacobsen er af samme opfattelse.

SDCC håber, at diabetesarkets opbygning, struktur og overblik kan give inspiration til udarbejdelse af lignende ark inden for andre sygdomme. Diabetesskemaerne er tilgængelige i både trænings- og produktionsmiljøet i SP.


Redaktør