Debatindlæg: Lad os mødes som to eksperter

Centerdirektør og forskningsleder på Steno Diabetes Center Copenhagen opfordrer i et debatindlæg i Kristelig Dagblad til skabe en ny type møder mellem sundhedsprofessionelle og borgere med kronisk sygdom. Vi skal anerkende, at begge er eksperter: Den ene i sundhed, den anden i sit eget liv.

Vent...

​Vi bevæger os mindre, bliver tykkere, ryger og drikker for meget, og der er stor forskel på livslængden hos rig og fattig. Hvorfor? Der mangler hverken viden, ekspertise eller gode intentioner om at hjælpe borgerne i alle dele af det danske sundhedsvæsen.

Men hjælpen virker ikke efter intentionerne, og vi er derfor nødt til at spørge os selv: Griber vi opgaven rigtigt an? Er vi gode nok til at møde borgerne på en måde, hvor vi reelt bruger vores viden til at forbedre den enkeltes hverdag - og hvor vi ikke ubevidst skubber borgeren væk?

Vi mener nej, især når det gælder borgere med kroniske sygdomme. Vi kan og skal gøre det bedre – og spørgsmålet er hvordan?

Sådan skriver centerdirektør Allan Flyvbjerg og forskningsleder Ingrid Willaing, Steno DIabetes Center Copenhagen, i et debatindlæg i Kristelig Dagblad.

Læs indlægget hos Kristeligt Dagblad.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor