Steno Diabetes Center Copenhagen modtager prisen Årets Fod

​Danske Fodterapeuter har tildelt Steno Diabetes Center Copenhagen prisen for at stå i spidsen for at implementere en model, der hvert år redder mange diabetesfødder.

Vent...

Modellen har sænket antallet af amputationer på Steno Diabetes Center Copenhagen med 80 procent, og rulles nu ud i hele Region Hovedstaden. Den forventes også at danne model for lignende tiltag i de øvrige fire regioner via de nye Steno Diabetes Centre. 

En del af modellen handler om at arbejde med tværfaglige teams, hvor fodterapeuter er en obligatorisk faggruppe sammen med blandt andre diabeteslæger, ortopædkirurger og sygeplejersker.

Tina Christensen, formand for Danske Fodterapeuter siger:

"Steno Diabetes Center Copenhagen har med deres tværfaglige teams, akuttider, drop-in service og behandlingsmål inden for 24 timer, sat en ny standard for behandlingen af fodsår i Danmark. Centeret står som en inspirationskilde for de øvrige hospitaler, og har været medvirkende til, at f.eks. Bornholm nu også har fået en fodklinik på hospitalet."
 
"Vi er utrolig stolte over at få denne anerkendelse af indsatsen fra vores team i Fodklinikken. Teamet har gjort noget ved dét, man har talt om i mange år: nemlig at mindske risikoen for fodsår og amputation for personer med diabetes. Via deres indsats har vi undgået amputationer, og vi har dokumentation for, at en tværfaglig, systematisk og hurtig indsats virker. Vi vurderer at man på landsplan vil kunne spare op mod 400 ben-amputationer om året,” siger Allan Flyvbjerg, centerdirektør på Steno Diabetes Center Copenhagen.

Årets Fod 2018 uddeles ved en ceremoni den 20. september 2018 kl. 11:30 på Steno Diabetes Center Copenhagen. Årets Fod uddeles hvert år af Danske Fodterapeuter. Kriterierne for at modtage Årets Fod er:

Modtageren kan være en person eller en organisation. Modtageren af Årets Fod skal i løbet af året, eller gennem en længere årrække, have sat fokus på foden eller fødder som emne. Det kunne f.eks. være gennem sit erhverv som udøver, eller som fortaler for emner der har indflydelse på fødder eller fodsundhed.

Modtageren af Årets Fod får et unikt kunstværk skabt af glaspusteren Nanna Backhaus Brown fra Glassmedjen i Hundested.

Læs det fælles debatindlæg i Dagens Medicin: Sådan kan vi redde 400 patienter fra amputation af centerdirektør Allan Flyvbjerg og formand for Danske Fodterapeuter Tina Christensen:

 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor