Cristina Legido-Quigley udnævnt til ny forskningsleder på Steno Diabetes Center Copenhagen

​Associate professor Cristina Legido-Quigley er udnævnt til ny forskningsleder for forskningsgruppen Systemmedicin på Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC).

Birgitte Brock, Forskningschef på SDCC, har udnævnt Cristina Legido-Quigley til forskningsleder af forskningsgruppen, Systemmedicin, på SDCC.

"Cristina Legido-Quigley er en international kapacitet med en solid teknisk viden og relevante forskningsområder, som harmonerer med ambitionen i SDCC’s forskningsstrategi. Desuden har hun en stor ledelseserfaring fra sin nuværende ansættelse på King's College London. Denne unikke kombination repræsenterer den profil, vi har søgt som forskningsleder af Metabolomics og Systemmedicin, som skal sikre fortsat forskning af international standard. Udnævnelsen af Cristina styrker SDCC’s fokus på at udvikle patientrelaterede analyser på dette område, som er helt i tråd med drejebogen for SDCC," siger Birgitte Brock, forskningschef på SDCC.

Cristina Legido-Quigley kommer fra en stilling som associate professor ved Institute of Pharmaceutical Science på Kings College London. Hendes forskningsinteresse er at finde kliniske biomarkører af hjernesygdomme relateret til aldersbetingede sygdomme og at studere kroppens metabolisme med et klinisk translationel fokus.

"Det der motiverer mig, er at skulle arbejde så tæt sammen med klinikken på SDCC. Det giver mig og mit team mulighed for at lave forskning i klinikken, som vil gøre forskel for patienterne, "siger Cristina Legido-Quigley. Hun ser frem til at koncentrere sig om forskningsprojekter og at samarbejde med de øvrige forskningsgrupper på SDCC og med Københavns Universitet.

Hendes ambition er at finde ud af, hvordan kroppen som helhed opretholder en sund hjerne under hensyntagen til, at vores genetiske sammensætning, kronisk sygdom og livsstil vil blive sammenkoblet.

"Min ekspertise er metabolomics, som dybest set er et meget kraftfuldt undersøgelsesredskab, som man kan anvende i forskningsøjemed til at finde små molekyler i blodet og som kan anvendes til diagnostik til at identificere patienter, som er i risikogruppe. En anden anvendelse er at arbejde med metabolomics på en sådan måde, at man får et fingerpeg om, hvilke molekyler der kan hjælpe i forhold til en bestemt tilstand, såsom hukommelsesproblemer. Det er en meget alsidig teknik," forklarer Cristina Legido-Quigley.

Cristina Legido-Quigley starter som forskningsleder af systemmedicin ved SDCC den 1. januar 2018.

Redaktør