Debat: Inddrag lokalmiljøet og skab bedre forebyggelse

​​I et debatindlæg i Altinget giver centerdirektør og forskningsleder fra Steno Diabetes Center Copenhagen konkrete bud på, hvordan vi kan integrere sundhed som en del af lokalmiljøet og dermed skabe bedre forebyggelse. Læs indlægget her.

Vent...

I sundhedsvæsnet er vi rigtig dygtige til at behandle sygdomme, forske og fremskaffe ny viden, samt skabe evidens for, hvilken behandling og hvilke metoder, der virker. Det er uundværligt for at skabe bedre sundhed for borgerne – men i projekt Sundhed og Lokalsamfund, som SDCC har stået for på Bornholm, viste der sig to ligeså vigtige ingredienser: nærvær og tilgængelighed.

Projektet affødte konkrete anvisninger og overordnede principper for, hvordan vi bliver bedre til at integrere sundhedsfaglige viden i borgernes dagligdag, der hvor man lever og bor.

Sådan skriver centerdirektør Allan Flyvbjerg og forskningsleder Paul Bloch, Sundhedsfremme, fra Steno Diabetes Center Copenhagen i et debatindlæg i Altinget. Indlægget er en del af en debatrække om, hvordan vi får større succes med sundhedsforebyggelse.

 

Læs indlægget i Altinget (kræver log-in).

Læs indlægget som pdf.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor