E-læring om Ramadan og diabetes

​På bare 20 min. kan sundhedsprofessionelle få viden om ramadan og diabetes, som de kan anvende i rådgivningen og behandlingen af etniske borgere med diabetes, som ønsker at faste under ramadanen. Kurset er gratis og kan tilgås af alle på Region Hovedstadens kursusportal.

Vent...

Den 23. april 2020 begynder ramadanen, og det kan betyde udfordringer og risici for de borgere med diabetes, som ønsker at faste. Disse udfordringer kan i stor udstrækning imødegås, hvis de får den rette rådgivning og vejledning af sundhedsprofessionelle, inden ramadanen begynder.

Uddannelsesenheden på Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) har udviklet et e-læringskursus målrettet sundhedsprofessionelle. Kurset samler viden og praktiske anbefalinger til brug i konsultationen med borgeren med diabetes, som vælger at faste.

”Faste eller ikke faste under ramadanen er en personlig beslutning. Som udgangspunkt bør man ikke faste, hvis det er forbundet med negative helbredsmæssige konsekvenser, men vælger en borger med diabetes at faste, kan den sundhedsprofessionelle med sin viden og værktøjerne fra kurset iværksætte det rette rådgivning i forbindelse med fasteperioden,” siger Kamran Akram, overlæge i Uddannelsesenheden på SDCC.

Formålet med kurset er give et større kendskab til fasteritualet i ramadanen og de udfordringer, der er forbundet med at faste for borgere med diabetes. Kurset indeholder en introduktion til ramadanen og viden om risikostratificering. Desuden gennemgås de forskellige behandlinger herunder kosten, motion og blodsukkermåling før, under og efter ramadan. Afslutningsvis er der tre cases og en quiz, som tester egen viden.

E-læringskurset er udviklet af Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) i samarbejde med Region H E-læring og er baseret på vejledningen "Diabetes and Ramadan: Practical Guidelines" fra International Diabetes Federation.


Patientinformation

SDCC har også udarbejdet patientinformation om Ramadan og diabetes på flere sprog (dansk, engelsk, arabisk, tyrkisk, urdu og somali).
Se oversigt og download informationer

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor