Filip Krag Knop modtager stor europæisk diabetespris for forskning i tarmhormoner

​Professor og leder af forskningsenheden Klinisk Metabolisk Fysiologi på Steno Diabetes Center Copenhagen holder lørdag en prisforelæsning ved den europæiske kongres for endokrinologer. Det sker i anledning af, at han er blevet tildelt den store anerkendelse European Journal of Endocrinology Award.

Vent...

Ny og banebrydende forskning om tarmen som et vigtigt organ for udskillelse og regulering af glukagon samt mange opsigtsvækkende resultater om tarmhormoner og deres betydning for udviklingen af diabetes. Sådan lyder begrundelsen for, at professor og overlæge Filip Krag Knop har fået tildelt den fornemme anderkendelse European Journal of Endocrinology Award.

”I vores forskningsgruppe har vi bidraget med viden om, hvor og hvordan hormonet glukagon produceres i kroppen. Med resultaterne har vi hjulpet med at skabe sammenhæng og forbinde den megen forskning, der allerede er på området, så der nu er større forståelse af, hvordan mavetarmkanal og lever arbejder sammen og har vigtige roller i bl.a. vores blodsukker- og appetitregulering”, siger Filip Krag Knop, forskningsleder ved Klinisk Metabolisk Fysiologi på Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) og professor ved Københavns Universitet.

”Det er en stor ære at modtage prisen og ikke mindst den tillid til vores forskningsresultater, som prisen repræsenterer – vores resultater hviler jo på skuldrene af giganter inden for forskningen i tarmhormoner, diabetes og appetitregulering,” fortsætter han.  

Imponerende forskningsresultater

Overvægt og type 2-diabetes er store sundhedsmæssige udfordringer både i Danmark og internationalt. Filip Krag Knop og hans gruppe håber derfor, at deres forskning og ny viden om, hvordan tarmen og leveren påvirker blodsukker- og appetitreguleringen både kan forbedre behandlingen af diabetes og være med til at forebygge.

”Det er et utroligt vigtigt og klinisk relevant forskningsområde, og der er ingen tvivl om, at Filip Krag Knop og hans forskningsgruppe bidrager med banebrydende ny viden, der vil ændre og forbedre behandling af personer med type 2-diabetes og forebyggelse af sygdommen. En pris og anerkendelse af denne kaliber er endvidere vigtig i promoveringen af dansk diabetesforskning internationalt”, siger Allan Flyvbjerg, professor og centerdirektør på SDCC.

Filip Krag Knop har tidligere modtaget bl.a. Niels Schwartz Sørensens Hæderspris og er blevet udnævnt til Rising Star inden for klinisk diabetesforskning af The European Association for the Study of Diabetes.

Prisen uddeles af det europæiske selskab for endokrinologer, European Society of Endocrinology, ved den årlige kongres i Barcelona. Filip Krag Knop holder lørdag sin prisforelæsning med titlen ”A gut feeling about glucagon” om sin forskning.


Læs artiklen, der danner grundlag for Filip Krag Knops forelæsning

Læs interview med Filip Krag Knop hos European Society of Endocrinology

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor