KU og Steno markerer tæt samarbejde

​Fremover vil Steno Diabetes Center og Københavns Universitet arbejde endnu tættere sammen om at finde løsninger, der kan forbedre livet for personer med diabetes. Det blev markeret med seminaret ”Pioneering Personalised Medicine. 

Behandling, som er skræddersyet til den enkelte patients personlige profil, er i dag et af de helt store emner inden for diabetesforskning. Ved at give den rette behandling til den rette patient kan man opnå bedre effekt af medicinen og mindske risikoen for bivirkninger. Det har igennem en årrække været et af hovedtemaerne i diabetesforskningen både på Københavns Universitet og på Steno Diabetes Center, og har ført til en række samarbejder på tværs. Fremover vil samarbejdet blive styrket gennem formelle partnerskaber, og det blev markeret med det fælles seminar ”Pioneering Personalised Medicine”.

”Med sin store klinik, der behandler mere end 5.600 personer med diabetes om året, har Steno en stærk profil inden for klinisk diabetesforskning, mens Københavns Universitet især er stærke inden for basisforskning. Vi har en fælles ambition om at finde løsninger inden for skræddersyet medicin, og vi ser frem til et endnu tættere samarbejde i de kommende år og ikke mindst som en del af det nye Steno Diabetes Center Copenhagen”, siger CEO på Steno Diabetes Center, professor John Nolan. Han indledte i sommeren 2015 et femårigt professorat i human metabolisme på Københavns Universitet.

Seminaret ”Pioneering Personalised Medicine” bød bl.a. på forelæsninger fra både KU og Steno-forskere om, hvordan bioinformatik og ’big data’ kan hjælpe med at forudsige følgesygdomme til diabetes, men der var også præsentationer inden for epigenetik og genomics, og om hvordan forskningen og klinikken spiller sammen på Steno.  

I 2017 overgår Steno Diabetes Center til Region Hovedstaden og bliver en del af et nyt, visionært diabetescenter for hele regionen, Steno Diabetes Center Copenhagen.

Redaktør