SDCC-forsker er medforfatter på ny The Lancet-serie om fedme og underernæring

​WHO følger op: Se live-stream fra Geneve onsdag d. 18. december kl. 12.30. Her foldes fokus ud på forskernes alarm om sundhedsproblemer med fedme og underernæring. Rasmus Wibæk fra forskningsgruppen Klinisk Epidemiologi er medforfatter på artikelserien i The Lancet.

Vent...

Fedme og underernæring plejer at være to forskellige ernæringsproblemer. Men ikke længere. En banebrydende artikelserie fra The Lancet slår alarm og advarer om det voksende sundhedsproblem, hvor der overalt i verden bliver flere og flere mennesker, der både er svært overvægtige og samtidig undernærede. 

Artikelserien ’The Double Burden of Malnutrition’ anslår, at en stor del af problemet skyldes tilgængeligheden af billige, forarbejdede fødevarer med for meget fedt, sukker og salt og for få næringsstoffer. Det glæder i både rige og fattige lande. Rasmus Wibæk Christensen fra forskningsgruppen Klinisk Epidemiologi på Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) er medforfatter på artikelserien.

Følg live-stream fra WHOs hovedkontor i Geneve med debat om sundhedsudfordringerne ved The double Burden of Malnutrition onsdag d. 18. december kl. 12.30-14.00. Link til live-stream er her.

Læs hele artikelserien hos The Lancet.

Artikelserien har fået stor opmærksomhed i internationale medier, se fx
BBC World
Business Insider
The Guardian

The Telegraph
France24
Le Monde

AFP

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor