Steno Diabetes Center Copenhagen er ny partner i Forum for Mænds Sundhed

​Danske mænd lever ca. 5 år kortere end kvinder, og de udvikler oftere sygdomme som type 2-diabetes, hjerte-kar-sygdomme, kræft og psykiske lidelser end kvinder gør det. De uligheder vil Forum for Mænds Sundhed ændre med en målrettet indsats i samarbejde med forskellige partnere. Steno Diabetes Center Copenhagen er tiltrådt som en af disse partnere.

Vent...

​Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) har indgået  partnerskab med Forum for Mænds Sundhed, der tæller 51 andre institutioner, kommuner, patientforeninger, virksomheder m.fl. De har alle en fælles interesse i at ændre på uligheden mellem mænd og kvinder i forhold til sundhed og sygdom.  

”Undersøgelser viser, at mænd ikke opsøger information om sundhed i samme grad som kvinder. De går også sjældnere  til lægen med deres symptomer og har sværere ved at overskue at komme i gang med livsstilsændringer, ”fortæller Lotte Sehested, som er diabetessygeplejerske i Videncenter for Diabetes på SDCC.
”Der ligger derfor en stor udfordring i at nå disse mænd med SDCC’s  budskaber om, hvad de selv kan gøre for at undgå at udvikle type 2-diabetes og forebygge udvikling af komplikationer, når sygdommen er opstået."

I det nyetablerede Videncenter for Diabetes på SDCC er Lotte Sehested i gang med at udarbejde information om diabetes til flere målgrupper. Både til de som har diabetes eller er i risiko, men også til sundhedsprofessionelle, som møder personer med sygdommen i deres arbejde.

”Forummet giver en unik mulighed for, at vi som partnere kan dele erfaringer, sparre med hinanden og i det hele taget blive klogere på, hvad der virker. I forummet kan vi også dele ud af vores viden om diabetes og det materiale, som vi udvikler, til andre partnere” siger Lotte Sehested.

SDCC var tidligere på året, via Nationalt netværk for sundhedspædagogik i patientuddannelse, vært ved et netværksmøde, hvor der var fokus på mænds sundhed. 

Om Forum for Mænds Sundhed

Forummet er stiftet af Chefpsykolog Svend Aage Madsen, som også er formand. Nogle af forummets mærkesager er at sætte bedre sundhed og et længere liv for mænd på dagsordenen og arbejde for sundhedstilbud, der passer bedre til mænd. Læs mere på deres hjemmeside http://www.sundmand.dk/

Lotte Sehested er kontaktperson på SDCC på denne e-mail:  lotte.sehested@regionh.dk

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor