Steno er partner i en ny udstilling på Experimentarium

​Som en del af et større projekt, der skal fremme sundheden blandt børnefamilier, har Steno Diabetes Center været med til at udvikle udstillingen ’PULS – hverdagen på hovedet’, som åbner fredag d. 27. marts i Experimentarium.

Kravl på køleskabet, hop på kagerullerne eller sving dig i to meter lange viskestykker. På fredag åbner udstillingen ’PULS – hverdagen på hovedet’ i Experimentarium, hvor børnefamilier inviteres indenfor i et overdimensioneret hus for at blive inspireret til at få mere bevægelse ind i hverdagen. Udstillingen er udviklet i samarbejde med Steno Diabetes Center.

”Vores rolle i projektet har været at give input fra et forsknings-perspektiv, men samtidig har vi været med til at udvikle udstillingens aktiviteter, og så vil vi selvfølgelig også være involverede i evalueringen”, fortæller Peter Bentsen, der er seniorforsker i Health Promotion Research på Steno, der fokuserer på sundhedsfremme og forebyggelse.

Men projektet omfatter også en række lokale aktiviteter blandt børnefamilier i Gentofte og København, som skal være med til at forankre den sunde livsstil i deres hverdag. Det gælder fx app’en MobilHunden, hvor familier optjener point alt efter, hvor langt de går med den virtuelle hund.

”Vi håber, at projekter som PULS kan være med til at fremme en sundere livsstil blandt børnefamilier på en positiv måde, hvor det at have en aktiv hverdag bliver en sjov og fælles oplevelse”, siger Peter Bentsen.

Som en del af projektet skal Steno Diabetes Center også hjælpe Experimentarium med at opbygge en forskningsenhed og uddanne en række ph.d.- og specialestuderende, som bl.a. skal undersøge, hvordan sundhedsfremme kan integreres i formidlingen af naturvidenskab.

 

 

Redaktør