Oversigt over kalium i frugt og bær

Ved forhøjet indhold af kalium i blodet anbefales det at vælge frugter og bær med lavt indhold af kalium.

Ved forhøjet indhold af kalium i blodet anbefales det at vælge frugter og bær med lavt indhold af kalium.

  • Spis kun sjældent frugt med højt indhold af kalium.
  • Spis aldrig stjernefrugt (carambole), hvis du har nyresygdom.
  • Spis gerne 100-200 g frugt om dagen.

Indholdet af kalium i rå frugter og bær

Lavt indhold
under 200 mg/100 g

Moderat indhold
200-300 mg/100 g

Højt indhold
over 300 mg/100 g

Ananas (174 mg)Abrikos (259 mg)Banan (348 mg)
Appelsin (158 mg)Brombær (266 mg)Hyben (410 mg)
Blomme (140 mg)Canteloupe melon (267 mg)Hyldebær (321 mg)
Blåbær (103 mg)Figen (232 mg)Solbær (337 mg)
Citron (175 mg)Granatæble (259) 
Fersken (176 mg)Hindbær (228 mg) 
Grapefrugt (145 mg)Honningmelon (228 mg) 
Jordbær (179 mg)Kaktusfigen (220 mg) 
Kirsebær (176 mg)Kiwi (270 mg) 
Kvæde (197 mg)Nektarin (214 mg) 
Lime (102 mg)Passionsfrugt (226 mg) 
Litchi (171 mg)Ribs (262 mg) 
Mandarin (154 mg)Rabarber (280 mg) 
Mango (105 mg)  
Netmelon (171 mg)  
Papaya (197 mg)  
Pære (122 mg)  
Stikkelsbær (126 mg)  
Tranebær (85 mg)  
Tyttebær (89 mg)  
Vandmelon (146)  
Vindruer (191 mg)  
Æble (118 mg)  

Indholdet af kalium i konserveret frugt

Lavt indhold
under 200 mg/100 g
Moderat indhold
200-300 mg/100 g
Højt indhold
over 300 mg/100 g 
Abrikos (138 mg)  
Ananas (94 mg)  
Fersken (150 mg)  
Mandarin (78 mg)  
Oliven (38 mg)  
Pære (66 mg)  

 

Indholdet af kalium i tørret frugt

Lavt indhold
under 200 mg/100 g
Moderat indhold
200-300 mg/100 g
Højt indhold
over 300 mg/100 g 
  Abrikos (1030 mg)
  Daddel (643 mg)
  Figen (1010 mg)
  Rosin (785 mg)
  Sveske (416 mg)

Kilde: Frida – Fødevareinstituttets offentlige fødevaredatabase, november 2021.

Redaktør