Laks i forårsgrønt


Tilberedningstid (50 min)
Sværhedsgrad Middel

 
Hvad skal du bruge?

1 bundt rabarber (ca. 500 g)
6 spsk. sukker
1 pose frisk babyspinat (ca. 250-300 g)
1 bundt grønne asparges (ca. 500 g)
4 stykker laks á ca. 120 g
Salt og peber
4 stykker bagepapir á 30 x 40 cm

Sådan gør du

Dagen før eller mindst to timer før:
Skyl rabarberne, skær dem i stykker á 1 cm og drys dem med sukkeret og stil dem på køl

  1. Tænd ovnen på 200 C
  2. Skyl spinaten grundigt og lad den dryppe af i en sigte
  3. Skyl aspargeserne og knæk den nederste træede del af
  4. Skær 12 asparges over på midten
  5. Fjern skindet fra laksen og drys med salt og peber
  6. Læg en håndfuld spinat og et stykke laks midt på hver af de 4 stykker bagepapir
  7. Læg 6 halve asparges på laksen og top med 2-3 spsk. sukrede rabarberstykker
  8. Luk papirpakkerne omhyggeligt, læg dem i et ildfast fad og sæt dem i ovnen 15-20 min
  9. Sæt evt. overskydende rabarber i ovnen sammen med fisken og server dem som kompot
  10. Bland en salat af overskydende spinat og asparges i små stykker

Forslag til tilbehør

Server fiskepakkerne og salaten med fuldkornsbrød, kogte kartofler eller bulgur

Næringsindhold pr. portion (beregnet uden tilbehør)

Energi 1575 kJ (375 Kcal)
Kulhydrater 37 g
Fedt 14 g
Protein 29g



Redaktør