Perlebygsalat med stegt laks

Tilberedningstid: 45 min.
Sværhedsgrad: let

Hvad skal du bruge?

1½ dl perlebyg (120 g)
1½ spsk. rapsolie
1½ spsk. flydende honning
2 spsk. citronsaft
2 tsk. fintrevet citronskal – fra en usprøjtet citron
3-4 forårsløg
1 dl mandler
1 mellemstort æble (175 g)
Salt og peber
4 stykker laks (450 g)
2 spsk. hvedemel
2 spsk. olie til stegning
Citronbåde

Sådan gør du

1. Kog perlebyggen i 15-20 min og afkøl den
2. Bland en dressing af olie, honning, citronsaft og citronskal 
3. Skær forårsløgene i tynde skiver og æblet med skræl i små tern
4. Hak mandlerne groft og rist dem let på en varm pande uden fedtstof
5. Vend den afkølede perlebyg med dressingen samt forårsløg, æbler og mandler
6. Smag til med salt og peber
7. Vend laksestykkerne i lidt hvedemel og steg dem i 8 – 10 min på en varm pande
8. Pynt med citronbåde ved serveringen

Næringsindhold pr. portion

Energi 2375 kJ (567 Kcal)
Kulhydrater 45 g
Fedt 31 g
Protein 30 g


Redaktør