Spinatroulade med laks


Tilberedningstid ca. 60 min
Sværhedsgrad Svær

Hvad skal du bruge?

Ca. 250 g helbladet spinat (dybfrost)
½ løg i tern
½ spsk. olie
Revet muskat
Salt, peber
2 æg
2 spsk. grahamsmel

Fyld
150 g hytteost
100 g røget laks
2 spsk. hakket purløg
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Optø spinaten
  2. Svits løget i olien til det er klart og tilsæt derefter spinaten
  3. Tilsæt æg, grahamsmel og krydderier
  4. Smør blandingen ud på et olieret stykke bagepapir
  5. Bag ved 200˚ C i 10-12 min.
  6. Vend ud på bagepapir og rulles forsigtig sammen på den lange led
  7. Afkøl

Fyld
  1. Skær laksen i tern
  2. Klip purløget fint
  3. Rør laks, hytteost og purløg sammen og smag til med salt og peber
  4. Smør cremen på ¾ af ”spinatpladen” og rul den sammen igen
  5. Del rouladen i ca. 8 skiver

Tips & idéer

Retten kan serveres med fuldkornsbrød

Inspiration til andre retter med laks

Laks i forårsgrønt


Næringsindhold pr. portion (beregnet uden tilbehør)

Energi 700 kJ (167 Kcal)
Kulhydrater 7 g
Fedt 9 g
Protein 15 g


Redaktør