Torsk i sennepssovs med bacon æg og rødbeder

Tilberedningstid (50 min)
Sværhedsgrad Middel
 

Hvad skal du bruge?

600 g torskefilet
2 spsk. flydende margarine
2 spsk. hvedemel
5 dl minimælk
1 tsk. salt
2-3 spsk. (30-45 g) fiskesennep
2 hårdkogte æg
100 g bacon i tern
8 skiver syltede rødbeder

Sådan gør du

1. Tænd ovnen på 200°
2. Skær torskefileten i 4 stykker og læg dem i et ovnfast fad
3. Smelt margarinen i en lille gryde, drys melet over og pisk/ rør det grundigt sammen
4. Tilsæt mælken lidt efter lidt og bag sovsen op over jævn varme
5. Lad sovsen småkoge 4-5 minutter under fortsat omrøring
6. Smag til med salt, peber og sennep
7. Hæld sovsen over fisken og sæt fadet i ovnen i 20 min
8. Steg bacontern sprøde på en pande og afkøl dem på køkkenrullepapir
9. Hak rødbedeskiverne og de hårdkogte æg
10. Fordel æg, bacon og rødbeder over den bagte fisk inden serveringen
 

Forslag til tilbehør

Kan serveres med kogte kartofler eller rugbrød samt en råkost af fx gulerødder, hvidkål/ spidskål, æbletern og appelsinsaft/ -juice

Tips & idéer

I stedet for selv at lave sovsen, kan du anvende en færdigkøbt sovs – fx ”Karolines hvid mælkesovs 4 %”, varme den op og smage til med sennep

Næringsindhold pr. portion (beregnet uden tilbehør)

Energi 1540kJ (365 Kcal)
Kulhydrater 17 g
Fedt 15 g
Protein 41 g ~


Redaktør