Fyldte auberginer med tomat og ost

Tilberedningstid 1 time + 45 min
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge? 

2 mellemstore auberginer
1 stort (90 g) løg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. hakket bredbladet persille
6 tomater 
1 spsk. tørret basilikum
2 fed hvidløg
75 g mozzarella ost
Salt og peber 

Sådan gør du

  1.  Skær auberginerne over på langs og tag indmaden ud. Skær indmaden i 1 cm tern
  2. Drys skal og indmad fra auberginerne med salt og lad hvile i 30 min
  3. Skyl og tør auberginerne og sautér herefter aubergineskallerne i olie i 2-3 min
  4. Sautér løgene i olie, indtil de er klare og tilsæt herefter halvdelen af tomaterne hakket helt fint samt indmaden fra auberginerne, presset hvidløg og persille og lad det simre i 5 min
  5. Fyld blandingen i aubergineskallerne
  6. Skær resten af tomaterne i skiver og dæk auberginerne med ost og herefter tomater 
  7. Drys retten med krydderier og dryp en smule vand over
  8. Bag retten ved 170˚C i ca. 45 min 


Forslag til tilbehør 

Parboiled ris. Næringsberegningen er beregnet uden ris som tilbehør

Tips & idéer 

Retten kan både serveres kold og varm.

Inspiration til andre retter med auberginer 

Auberginer med svampe

Næringsberegning  

Næringsindhold pr. portion
Energi 782 kJ (187 Kcal)
Kulhydrater 18 g
Fedt 10 g
Protein 8 g


Redaktør