Stegte grøntsager med kikærter

​Opskriften giver 4 portioner.

Hvad skal du bruge

1 aubergine
2 squash
2 løg
2 rød peber
2 spsk. olivenolie
1 lille fed hvidløg
½ spsk. honning
½ dl. eddike
½ dl. olivenolie
130 gram tørret kikærter
30 gram bredbladet persille
40 gram oregano
20 gram mynte  

Sådan gør du

  1. Skær aubergine og squash i skiver
  2. Skær løg i både og peberfrugt i skiver
  3. Vend grøntsagerne med olivenolie og salt
  4. Kom grøntsagerne på en varm pande, og steg dem til de er møre
  5. Bland dressingen: pres hvidløg og rør det sammen med olie, eddike og honning
  6. Kog kikærterne efter anvisning
  7. Hak persille, oregano og mynte groft
  8. Vend grøntsager, kikærter, urter og dressingen sammen og server

 

Tips & ideer

Hvis man vil spare lidt tid, kan man bruge kikærter på dåse i stedet for tørrede kikærter.

Bønner, quinoa eller linser kan benyttes i stedet for kikærter til variation.

Næringsindhold pr portion (443g)

Energi            438kcal/1837kJ
Protein          13g
Kulhydrat     48g
Fedt           24g

 

Redaktør