Krebinetter

Opskriften er til 4 personer.

Denne opskrift blev anvendt i programmet Sundhedsmagasinet, der blev vist på DR1 den 20. september 2016.


Det skal du bruge
500 g hakket svinekød (6-10 g fedt/ 100 g)
4 spsk. grahamsmel
Salt og peber
2 spsk. flydende margarine

50 g bacon i tynde skiver
1 spsk. rapsolie

2 små nye spidskål
1 bundt friske grønne asparges
Vand og salt til dampning

Sådan gør du

Krebinetter:

1. Form kødet til 4 krebinetter som er ca. 1½ cm tykke
2. Vend dem i grahamsmel og krydr med salt og peber
3. 
Hæld margarinen på en stegepande og brun krebinetterne 1 minut på hver side
4. 
Dæmp varmen og færdigsteg dem 4-6 minutter på hver side – pas på de ikke bliver for mørke


Bacon
1. Hæld 1 spsk. olie på en varm pande og steg baconskiverne sprøde
2. Afkøl skiverne på køkkenrullepapir og hak eller smulder dem

Kål og asparges

1. Fjern de yderste beskadigede blade på spidskålen
2. Halver kålhovederne på langs, skyl dem og skær hver halvdel i 3 stykker som hænger sammen i stokken
3. 
Skyl aspargeserne og knæk det nederste træede stykke af dem
4. 
Hæld 3 dl. vand og ½ tsk. salt i en stor gryde og bring vandet i kog
5. 
Læg kål og asparges i gryden og damp grøntsagerne under låg i 4-5 minutter


Servering
Arranger krebinetter, spidskål og asparges på et serveringsfad og drys hakket bacon over grøntsagerne. Server radisesalat og kogte kartofler eller  koldhævede rugboller samt en kold fraichesovs til.


Redaktør