Linsesalat med grønt

​5 portioner.

Hvad skal du bruge

250 g røde linser (vægt inden kogning)
2 peberfrugter, f.eks. rød og gul
1 agurk
1-2 gulerødder
1 rødløg

Dressing

2 spsk. olivenolie
1-2 spsk citronsaft
1-2 fed hvidløg
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Kog linserne ca. 10 minutter (må ikke overkoges)
  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  3. Skær peberfrugterne over på midten og tag kernerne ud
  4. Peberfrugterne bages i ovnen, med skindsiden opad, til skindet bliver sort (ca. 15-20 minutter)
  5. Træk skindet af peberfrugterne og skær dem i tynde strimler
  6. Agurk, gulerødder og løg snittes i små tern
  7. Rør dressingen og smag til med citronsaft, salt og peber
  8. Bland alle ingredienserne sammen og hæld dressingen over.

Næringsberegning pr. portion, ved 5 portioner:

Næringsindhold
kJ: 1200 kcal: 300
protein: 16 g
fedt: 7 g
kulhydrat: 40 g



Redaktør