Tilberedningstid: 60 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
30 g gær
1 dl minimælk
2½ dl vand
50 g minarine
100 g kvark
250 g grahamsmel
450 g hvedemel
1 spsk. sukker
1½ tsk. Salt
1 æg
2-3 spsk. birkesfrø
Sådan gør du
1. Bland kold mælk og vand og udrør gæren heri
2. Rør minarine, kvark, salt og sukker i væsken
3. Tilsæt de to slags mel og ælt dejen grundigt
4. Rul straks dejen ud i et stykke på ca. 25 cm x 65 cm
5. Pensel den udrullede dej med sammenpisket æg
6. Fold dejen sammen på den lange led så der bliver 3 lag
7. Vend den foldede dej (nu ca. 8 x 65 cm) med åbningen nedad
8. Pensel med sammenpisket æg og drys med birkes
9. Del dejen i 24 stykker og sæt dem på 2 bagepapirbeklædte bageplader
10. Lad tebirkesene hæve ca. 30 min
11. Bag dem ved 160° varmluft i ca. 12 minutter
Tips
Tebirkesene er fryseegnet
Næringsindhold pr. stk.
Energi 508 kJ (121 Kcal)
Kulhydrater 23 g
Fedt 2 g
Protein 4 g