Kommengrovbrød

Tilberedningstid 30 min (eksklusiv 1 times hævetid og 15-40 min bagetid)
Sværhedsgrad middel

Hvad skal du bruge?

50 g gær
5 dl lunken vand
3 dl syrnet mælkeprodukt 0,5 %
1 spsk. salt
2 spsk. raps/olivenolie
2 spsk. kommen
4 dl grahamsmel (250 g)
4 dl rugmel (250 g)
ca. 6 dl hvedemel (400 g)


Sådan gør du

1. Udrør gæren i vandet
2. Tilsæt salt, olie, kommen, rugmel og grahamsmel
3. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen
4. Ælt dejen grundigt igennem (evt. 5 min ved middelhastighed på maskine)
5. Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 1 time
6. Slå dejen ned og form til brød eller boller
7. Lad boller eller brød hæve til dobbelt størrelse
8. Bag ved 200 C: Brød i 30 - 40 min og boller/ flutes i 15 min


Næringsindhold pr. 100 g brød

Energi 887   kJ (212
Kulhydrater 44 g
Fedt 3 g
Protein 6 g
Kostfibre 5 g

Næringsindhold pr. bolle

Energi 568 kJ (136 Kcal)
Kulhydrater 28 g
Fedt 2 g
Protein 4 g
Kostfibre 3,3 g  


Redaktør