Nøddemuffins med rababerkompot

​Der bliver ca. 16 små nøddemuffins.

Hvad skal du bruge

175 g hasselnødder
2 spsk. hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
3 æg
100 g sukker

Pynt:

100 g mørk chokolade og 25 g nøddeflager

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader (almindelige ovn)
  2. Blend hasselnødderne fint
  3. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i de blendede nødder
  4. Pisk æg og sukker til en luftig masse og vend forsigtigt nøddeblandingen i
  5. Fordel dejen i 16 små muffinsforme og bag dem i midt i ovnen i ca 15 minutter
  6. Hak chokoladen fint
  7. Når muffins er taget ud af ovnen kommes den hakkede chokolade på, mens de stadig er varme. Varmen gør at chokoladen smelter som ”glasur ”, drys med nøddeflager.


Server med rabarberkompot, vaniljeis eller creme fraiche

Næringsberegning

Næringsindhold
Pr. nøddemuffin ved 16 stk:
kJ: 670 kcal: 160
protein: 4 g
fedt: 10 g
kulhydrat: 13 g


Redaktør