Kyllingesalat

Tilberedningstid 50-60 min (eksklusiv 2 timers køling af marineret kød)
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge? 

600 g kyllingeinderfilet eller kyllingebryst
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
2 tsk. estragon
2 dl grønne linser
1 dåse artiskokhjerter
150 g soltørrede tomater i olie
200 g cherrytomater
2 gule peberfrugter
1 romainesalat eller ½ icebergsalat

Dressing
2 spsk. olie fra de soltørrede tomater
4 spsk. hvid balsamico eddike / eller hvidvinseddike
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
2 tsk. estragon
1 spsk. grov sennep
Evt. lidt sukker til at runde dressingen af med.

2-3 spsk. sesamfrø/græskarkerner/sennepsfrø

Sådan gør du 

1. Krydr kyllingefileterne med salt, peber og estragon. Stil på køl et par timer
2. Kog linser som anvist på pakningen
3. Del artiskokhjerter i kvarte, skær soltørrede tomater i tynde strimler, halvér cherrytomater og skær de gule peberfrugter i grove tern
4. Rør dressingen sammen og smag til
5. Rist frø/kerner på en tør pande til de skifter farve. Fjern da straks fra panden
6. Steg kyllingefileterne i lidt raps/olivenolie 2-3 min på hver side. Kyllingen må ikke være lyserød inden i. Afkøl let, del fileterne i mindre stykker og bland dem sammen med grøntsager og linser. Hæld dressingen over
7. Pynt salaten med de ristede frø/kerner

Forslag til tilbehør

Kyllingesalaten kan serveres på brød, f.eks. rugbrød, surdejs- eller fuldkornsbrød
Næringsberegningen på denne opskrift er beregnet uden ovenstående forslag til tilbehør

Inspiration til andre retter med kylling

Karrykylling
Kyllingebryst med savoykål
Ovnstegt kylling med kikærter

Næringsindhold pr. portion

Energi 2214 kJ (530 Kcal)
Kulhydrater 43 g
Fedt 17 g
Protein 52 g

 


Redaktør